Sunday, March 31, 2013

Selamat tinggal 547


Melalui pintu inilah rahmat dan rezeki ditakdirkan untuk kami sekeluarga..
Melalui pintu inilah jenazah arwah mak diusung menuju ke tempat yang lebih kekal..
Namun semuanya telah tinggal sejarah dan kenangan yang mungkin terpahat di hati2 mereka yang ingin mengingatinya..

Thursday, January 24, 2013

Beg Mengajar dan Buku Rancangan Mengajar


Ini dia cover lesson plan dan beg yang dijahit oleh Kak Mary dari negeri di bawah bayu..
Link ke BLOG dan FACEBOOK  beliau. Ramai kawan2 yang berkenan tapi dorang tak berapa gemar menempah online..

p/s: gambar ihsan dari facebook beliau..


Tuesday, January 1, 2013

Lesson Plan Cover

Aku dah ada dah beli kat kawan di sekolah tetapi saiz agak besar kerana buku rekod mengajar tahun ini bersaiz A4 sedangkan yang lepas2 F4.. oleh itu, kerana tidak puast hati, aku telah menempah dengan dua orang tukang jahit online.. (satu ni dekat je dengan rumah).. hasilnya akan dipaparkan nanti bila aku dah dapat.. insya allah next week dan hujung bulan januari 2013.

Last December.. Many things happened

1) Nuraiman Hafizi celebrated his 10th birthday on 15th December 2012.
 
2) Muhammad bin Hairil, my new nephew was born on 18th December 2012.
 
3) Nurin Aleesya who was born on 26th December 2009 celebrated her 3rd birthday.
 
MAY ALLAH BLESS YOU, KIDS!
 
 
Al-fatihah to my uncle.. Shahrir bin Hashim who passed away last 21st December 2012
 
 
 
 

Wednesday, November 28, 2012

Surprises..

A surprise birthday cake on 24th November 2012
A surprise on 23rd November 2012

Monday, January 16, 2012

Fooh letih..

Mengalahkan kerja di pejabat..
Ingat kerja cikgu senang?
Ingat cikgu tak reti bermesyuarat berjam2 sampai 3 jam 30 minit?
Ingat cikgu tak guna duit poket sendiri untuk projek2 sekolah sampai ratusan ringgit sebelum boleh di 'claim'?
Ingat cikgu ni dok tanda buku je ke?
weh korang.. jadi cikgu ni dah macam keje kat opis tau.. lebih 8 jam sehari..


Sunday, December 25, 2011

Rabbani - Pergi Tak Kembali

Semua manusia pasti akan kembali menemui Allah. Tidak ada pengecualian sama ada urusan di dunia ini telah selesai atau tidak..Kita tetap akan ke sana, bersedia ataupun tidak.. JANJI ALLAH ADALAH BENAR..